Friday, May 15, 2009

Wat is Amstel Bier?

Inleiding
Amstel is een biermerk van de Amstel Brouwerij, dat voor het eerst in 1870-1871 aan de Mauritskade te Amsterdam werd gebrouwen. In eerste instantie werd het bier voornamelijk in Amsterdam gedronken. Later werd het bier over heel Nederland verkocht en in 1883 werd er voor het eerst Amstel bier naar het Verenigd Koninkrijk en naar het voormalige Nederlands-Indiƫ geƫxporteerd. In Griekenland werd tijdens het Kolonelsregime op grote schaal Amstel (en Heineken) gesmokkeld, als daad van verzet tegen de nationalistische propaganda (ook op biergebied) van het regime.


Overname door Heineken
1968 was voor de Amstel brouwerij een bijzonder jaar. De Amsterdamse concurrent Heineken lijfde Amstel in. De brouwerij aan de Mauritskade werd gesloopt. Alleen het hoofdkantoor uit 1930, nu onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam, is blijven staan. Het beeldhouwwerk op de gevel is van Gerarda Rueter. In 1980 werd de brouwerij aan de Stadhouderskade gesloten en werd de productie in Nederland in zowel Zoeterwoude (pils) als 's-Hertogenbosch (speciale bieren, bijvoorbeeld bokbier) voortgezet.


Productie volume
Op dit moment is Amstel een van de toonaangevende bier merken in Europa, met een totale verkoop bijna 11 miljoen hectoliter.

Partner UEFA Champions League
Amstel is een van de grootste sponsors van de UEFA Champions League. Voetbal is voor Amstel een goede mogelijkheid geweest om het merk in de markt te plaatsen. Amstel identificeert zichzelf met de fans die voetbal beschouwen als een middel om mensen bijelkaar te brengen.
Het samenwerkingsverband tussen de UEFA en Amstel heeft ertoe bijgedragen dat Amstel op dit moment de positie van nummer 2 bier in Europa heeft. De sponsoring heeft de consument meer bewust gemaakt met het merk Amtel en de daarbij behorende affiniteit met voetbal. Amstel's reclame campagnes hebben naast het verhogen van de bekendheid van het merk, de consument ook erg aan het lachen gemaakt.

Links
*De ultieme bier startpagina!
*Wat is Heineken bier
*Jupiler Bier
*La Trappe bier

No comments:

Post a Comment