Friday, May 15, 2009

Wat is Heineken Bier?

Inleiding
Heineken is een van 's werelds meest populaire bieren. Het bedrijf is opgericht op 15 februari 1864 onder leiding van een man met een visie: Gerard Adriaan Heineken. Tegenwoordig wordt Heineken niet meer direct door de familie bestuurd, maar is de dochter van Alfred Heineken nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf. Heineken staat internationaal in de top 5 van grootste brouwerijen en is in Nederland de grootste brouwer.

Bekijk voor gave internationale horeca trips VenueXperience.com

Heineken N.V.
* Heineken NV is een Nederlandse multinational in de bier- en drankensector en is actief in meer dan 170 landen. Met een totaal biervolume van 125,8 miljoen hectoliter in 2008 behoort Heineken tot de grootste brouwerijen van de wereld, na o.a. het Amerikaans-Belgische Anheuser-Busch InBev en het van oorsprong Zuid-Afrikaanse SABMiller.
* De productie vindt plaats in meer dan 125 brouwerijen in ruim 70 landen. Daarnaast opereert Heineken via exportactiviteiten en licentiepartners. Ruim de helft van de afzet vindt plaats in Europa. Heineken heeft bijna 60.000 medewerkers in dienst
* Heineken bezit en beheert verschillende biermerken. Heineken en Amstel zijn de belangrijkste internationale merken. Heineken is het meest verkochte biermerk in Europa en Amstel is nummer drie. Gerekend naar het aantal hectoliters is Heineken 's werelds 4e brouwerij.
* Heineken bezit en beheert daarnaast meer dan 200 merken, zoals 33 Export, Cruzcampo, Zywiec, Birra Moretti, Murphy's en Star. Heineken is ook eigenaar van Vrumona in Bunnik, dat frisdranken produceert en vermarkt als Pepsi, Sisi en Sourcy.


Bier
Heineken Pilsener is een bier van lage gisting, ook wel ondergistend bier genoemd. De smaak wordt voor een groot deel bepaald door de Heineken A-gist en onderscheidt zich van andere typisch Nederlandse pilsen. Heineken is een volmout bier en dus gemaakt met uitsluitend gerstemout. Heineken gebruikt bij de bereiding hoppellets en hopextract in plaats van hopbellen, waardoor weinig hoparoma maar wel een licht bittere smaak wordt verkregen.


Innovatie
Heineken blijft een innovatieve speler in de bier markt. Recente lanceringen van de beertender verschillende nieuwe blikjes en flesjes en het galaxy glas heeft Heineken zijn hiervan het bewijs. U kunt tegenwoordig ook uw zelf ontworpen flessen online bestellen bij Heineken.

Links
*De ultieme bier startpagina!

*Heineken Bier
*Amstel Bier
*Wat is een Beertender?
*La Trappe bier


No comments:

Post a Comment